Bach Çiçekleri Kartları..

Aslında ilk aldığım dönemde Hikayeler kısmından paylaşmıştım ancak genel olarak önerilerimi #jalenintavsiyeleri etiketi altında topladığım için burada da ayrı bir paylaşım olsun dedim. Baştan söyleyim, Bach çiçekleri eğitimi almadım. Ve Bach çiçekleri konseptini ilk olarak bir önceki paylaşımımda uzun uzun anlattığım Beden İçinde Yolculuk kitabında gördüm ve çok etkilendim.

Sonrasında yaptığım mini bir araştırmanın ardından şahane bir eş zamanlılık eseri olarak, @holistikeczane bünyesinde Bach çiçeklerine dair kendilerinin oluşturduğu muhteşem bir his kartları destesinin yeni çıktığını öğrendim. Bana ulaştığında da en az resimde göründüğü kadar harika çizimleri ve renkleri ile kendisine hayran kaldım. O günden beri de severek kullanıyorum.

Nasıl kullanıyorum derseniz, kendilerinin yani @holistikeczane ‘nin hesabının IGtv bölümünde buna dair uzun bir video yer alıyor. Onu izlemenizi öneririm. Çünkü ben izledikten sonra aslında ilgili kartların, Bach çiçekleri eğitimi almış ve bu konuda hizmet veren danışmanlar tarafından, seanslar esnasında kullanıldığını öğrendim.

Ancak sonrasında, @healerdiary hesabı üzerinden, gerek theta healing his yüklemeleri gerekse de kendi içimizden sadece niyet ederek bile çektiğimiz kartları, onlara ilişkin hisleri (şifa niyetiyle kendimize veya izin alarak sevdiklerimize) yükleyebileceğimiz bilgisine ulaştım. İşte bu nedenle o bilgi paralelinde Bach Çiçekleri Kartları’nı alma kararını verdim.

Dediğim gibi şu an için eğitimini almamış olduğum için şimdilik sadece bu şekilde kullanabiliyorum. O yüzden de kendimde bir rahatsızlık, bir sıkıntı hissettiğimde zihnimi bir şekilde meditatif seviyeye getirip gözlerimi kapatarak (mesela yine @healerdiary’nin ifade ettiği gibi theta healing bilmeseniz de, zihninizde 15’ten 5’e kadar geriye sayarak da belirli bir theta düzeyine beynimizde gelinebilir) ‘Şifalanmam için ihtiyacım olan Bach Remedisi’nin bana gösterilmesini talep ediyorum’ diyerek kendime kart seçiyorum. Ve çıkan çiçeklere denk gelen hislerin ve açıklamanın ne olduğunu, kart kutusundan çıkan mini kitapçık içersinden okuyorum. Ve hemen ardından, 

Ve hemen ardından, ona bağlı olarak ifade bulan çiçek adlarını, (@healerdiary ‘nin ifade ettiği gibi) ‘X çiçeğin frekansı ile şifalanmak istiyorum’ cümlesini söyleyerek bir his yüklemesi yapıyorum.

Şahsen öyle anlarımda denk gelen hisleri ve açıklamalarını her gördüğümde inanamadığımı, çok etkilendiğimi itiraf etmeliyim. Bir de kendim ekstrada, hem @bachflowersinturkey hesabından hem de ‘Bach Flowers Self-test’ isimli cep telefonu uygulamasından bulup kaydettiğim, çiçeklere eşleştirilmiş olumlama cümlelerini tekrarlıyorum. Yine öyle etkili eş zamanlılıklara sahip cümleler çıkıyor ki inanamıyorum. [Bir de ‘Mariepure’ ile ‘Gratitude Bach Flowers’ isimli uygulamalar da açıklamaları okuyorum, konuya dair fazla bilgim olmadığı için].

Demem o ki sizde bu tarz konularla ilgili iseniz size de vesile olur belki diye buradan da paylaşmak istedim, o yüzden yazdım. Zaten halihazırda Bach eğitimini almışsanız ya da alacaksanız bunları çok daha efektif ve uygun bir şekilde kullanabilirsiniz. Diğer durumda benim gibiyseniz de, belki bu şekilde kendi şifa yolumuzda kullanabileceğimiz bir yöntem olarak siz de uygulamak isterseniz, aklınızda olsun derim.

* Bach Çiçek Terapisi: 1930'lu yıllarda İngiltere'de Dr. Edward Bach (1886-1936) tarafından keşfedilen bu ilginç terapi yöntemi, hastalıklarımızın çoğunun fiziksel değil, zihinsel ve duygusal kaynaklı olduğu ilkesine dayanıyor ve dolayısıyla, ruhsal rahatsızlıklarımızı giderme amacını taşıyor. Bu yönteme göre korku, içe kapanıklık, umutsuzluk, kaygı ve yorgunluk gibi duygusal problemlerimiz birçok hastalığı davet ettiği için, öncelikle duygusal kaynaklı sorunların çözüme kavuşturulması gerekiyor. Yabani bitkiler, çiçekler ve ağaçlar bu duygusal problemlerin tedavisine destek olur. Bitkilerin pozitif gücü bedenimize işleyerek bize pozitif bir bakış açısı kazandırıyor. Ruhsal yönden güçlendiğimizde ise birçok hastalığı kendimizden uzak tutuyoruz.

Çiçek Terapisi'nin esinlenme ve ilham sonucu doğduğunu söyleyebiliriz. Dr. Bach bir yürüyüşünde, güneşin ısıttığı yaprak üzerindeki çiğ damlasının yaprağın iyileştirici gücünü absorbe ettiğini düşündü. Bu durumda, çiçeği ellemenin, tutmanın ya da yaprağı tatmanın yaprağın iyileştiri gücünün kişiye geçmesini sağlayacağını fark etti. Bu akıl yürütmeden sonra, saf su ve çiçekleri kullanarak esanslar hazırlamaya başladı.

Comments