V. Murad..

Tam taamm Bornova Kültür ve Sanat Merkezi'nde opera-bale sezonunu da V Murad adlı bale gösterisiyle açmış olduk. Ve daha ilk temsille aşık olmuş oldu! Vallahi sonda söyleyeceğimi hemen başta söylüyorum: kaçırmayın.. öyle şahane, öyle büyülü, öyle güzeldi ki (yine) ağzım bir karış açık seyreyledim. Hoş aşık olacağımı, daha girişte, balenin kitapçığını okurken anladım. Çünkü bir gösteri için bu kadar emek, o kadar detay nasıl ve ne kadar muhteşem bir şekilde bir araya getiriliri okuyunca öyle etkilendim ki, (Dr. Emre Aracı imzalı doğuş öyküsü), ’jale hazır ol, deli bir şey izleyeceksin az sonra’ dedim ve daha o görüp görebileceğim en güzel perde daha sahnede arz-ı endam eder etmez ‘tamam budur’ oldum. Zaten perde açılınca gözlerim (kesin) ışıldamıştır diye düşünüyorum. Ve aynı ışıltılı büyü diğer tüm perdelerde de aynı şekilde devam etti desem.


İşin özü, ben V. Murad balesine herrrr bir detayıyla aşık oldum! Büyülendim. Nefesim kesildi. Bir daha bir daha izlemeyi istedim. Bilenler zaten biliyor, o kostüm sevdamı, avize manyaklığımı, satenler, tüller, kadifeler.. e bunda ise alası vardı. Müzikler desen, alıp soundtrack’i evde dinleyesim geldi desem! Hele ki bazılarının resmen V. Murad eseri olduğunu bilmek.. #pahabiçilmez idi mirim..Sadece kostümler ve müzik mi.. o her sahnedeki dekor! Aman Yarabbim! alıp eve götürüp saatlerce izleyesim geldi. O kadar!
[Her perdedeki sahnenin şöyle birer karecik, dekorunu gösteren fotoğrafı çekebilmiş olmayı çok isterdim. Ancak çekim yasağı nedeniyle alamadım ya en çok ona hayıflandım. Buraya birkaç kendi çekmediğim karesini bırakıyorum, artık diğerlerini de görsel hafızamdaki kayıtlarıyla hatırlayacağım :( ]
Ve tabii ki koreografi.. böööle ağzımın suyu aka aka izledim artım napiim. Tabii ben boşuna aşık olmamışım, kaldı ki tek aşık olan değilmişim ki V. Murad; 2013 Donizetti Klasik Müzik Ödülleri’nde ‘en iyi bale dans yapımı’ ve ‘en iyi koreografi’ ödüllerini almış.  ( Volkan Ersoy ve Armağan Davran )
Ben daha artık ne diyim. 4 temsili bitti, Kasım’da veya Aralık’ta yakaladınız yakaladınız, yakalayamadınız üzülürüm adınıza.


Comments