Mary Queen of Scots..

Vallahi şu kadının/kadınların (tabii ki Elizabeth’siz bir Mary kurgusu beklenilemezdi! :) ), diziler hariç 10yüzbinmilyon baloncuk kadar filmi yapılmışken hâlen orijinal bir şeyler kurgulayabiliyorlar ya helal olsun. Ve bu da harbiden iyi olmuş. Zaten geçtiğimiz Oscar’larda da birkaç adaylığı vardı. Ki izlemem noktasında haklı adaylıklar olduğuna bendeniz de kanaat getirmiş oldum :) İngiltere halkına hayırlı olsun :)
Bir kere kızlarımız süper oynamış, hele o PanAm’in cici hostesi-Suicide Squad’ın çılgın kızını (evet kızın adını bir türlü hatırlayamıyorum :) idare etçeniz beni gari :) ) bir de Elizabeth olarak izlemek inanılmazdı. Yalnız kim düşündüyse, nasıl bir casting kafası ise, ben 40 yıl düşünsem o kızı o role vermezdim, olmaz derdim. Gelin görün ki harika olmuş. Hem de en iyilerinden belki de gerçeğe yakınlığı açısından, fiziksel anlamda, en iyisi olmuş bile diyebilirim. Tipi, mimikleri, oynayışı, geçirdiği enerji harbiden ‘aha bu bizim Lily’ dedirtti bana ;)
Eh Mary kızımız da ona keza. Ve yine tip olarak bence, gerçeğe en yakın hâlini bulmuşlar bu kızımızda. E kızımız da oyunculuk anlamında, sonuna kadar hakkını vermiş. Nerde o Reign dizisindeki zilli. (ay bu arada ben o diziyi paso izlerdim. İzlerdim de son sezonunu, yıllar oldu hâlen izleyemediğimi şu an fark ettim desem :/ tüüü bana). İşte o dizideki de iyi hoş kızdı da bu harbi kraliçe edasıyla posta üstüne posta koyuyor eril zümreye. Yürü be kız..
Ve kraliçelerin olayı da harbi zor be. Ne o öyle, doğursan bi dert, doğurmasan bi dert. Ve ilk kez bu filmde bence, bu ayrım getirdikleri-götürdükleri ayrımında çok güzel bir analiz sunmuş. Ve şahsen kendi adıma, Elizabeth’in neden doğurtmadığını-evlenmediğini az ve öz anlatımıyla, çok iyi idrak ettim desem. Bence filmin farkı ve adaylıklarının temelindeki olay da bu. Naif ve doğru bir şekilde öyle güzel anlatmış ki. O Allah muhafaza eril güruhun yaşattığı baskıyı çok iyi vermiş.
Neyse a yoldaşlar, kadın gücü adına izleyin. Ey eril cemaat siz de izleyin de onlar gibi olmayın (virgülsüz ;) ). Haydin öptüm :*

Comments

Popular Posts