Wiener Dog..

Yine bir çok ama çoook garip bir filmle karşı karşıyayız sayın seyirciler! Hatta bütünlüğünü oluşturan parçalı öykülerden ilki üzerinde ilerlenseymiş çok vurucu bir kurgu ortaya çıkardı diye düşünmedim değil. Çünkü ilk öyküdeki aile, özellikle anne karakteri o kadar çarpıcı ki inanmazsınız. Sabahları Clemex kullanan!, Mercedes'ten başka arabaya binmeyen, çocukların sonraki dünya ilgili sorularına çat çat en kötü ama doğru, acıtıcı cevapları veren, çocuğuna gronola bar yediren, karı koca yogaya giden vb. bilimum çağcıl ama garip çekirdek aileyi çok etkili kurgulayan bir öykü.
Diğerleri ile birlikte tümden işlenen konu ise yalnız Amerikalı birey ve yaşamı!
Kopuk aile ilişkileri, iyi ama yalnız genç bireyler, hasta-zengin-amaçsız ve yapayalnız yaşlılar, uyuşturucu ve ünlenmek amacı güden gençler, kısırlaştırılmış! down sendromuna sahip bir çift ve filme ismine veren wiener cinsi köpek üzerinden anlatılan tüm bu hikayeler. Ve tabii evcil hayvanlara yönelik eğilim!
Çok orijinal, düşündürücü ve kesinlikle çok garip, enteresan bir film. Biraz daha uğraşılsaymış sanki bir başyapıt olabilirdi izlenimini verdi bana. O yüzden eksiklerine rağmen bi bakın derim. ;)