Bardabas Kasım kutusu ile çocuklarla, yeğenlerle.. evimiz evimiz güzel evimiz.. demek artık daha keyifli..

Her ay bir kutu dolusu sürpriz hazırlamak bence çok zor, oldukça da zorlayıcı. Ancak Bardabas beni ay daha da şaşırtmayı çok ama çok iyi bir şekilde başarıyor. Bunu yaparken de bir değil, 3 aşamada inanılmaz heyecanlandırmayı, şaşırtmayı ve mutlu etmeyi inanılmaz güzel bir şekilde yapıyor.
Bir kere eve Bardabas kutusunun gelmesini beklemek inanılmaz heyecanlı..
Hem her gelen kargoyu acaba Bardabas kutusu mu diye karşılamak,
ya da tam onun geleceğini unutup gelen kargonun Bardabas olduğunu görüp delicesine heyecanlanmak ve şaşırtmak çok güzel..
İkinci aşama heyecan ise 'acaba kutudan neler çıkacak' merakıyla tavan yapıyor. Kutunun kapağı açılır açılmaz, inanmıyorum bu da var, şunu da koymuşlar, şaka gibi ama o aktiviteyi de yapmışlar-koymuşlar diyerek her bir aktivite parçasını sıralamak, her biri için gelen o birbirinden ayrıntılı-düşünceli malzemeyi görmek her seferinde hem şaşırtıyor, hem çok sevindiriyor.
Ve üçüncü aşama ise her bir aktivitenin özenle, çocuklarla-yeğenlerle hayata geçirilmesi, yaratılan objelerin kullanıma sokulması ve/veya oyunlara eklenmesi ile yaşanan mutluluk, heyecan şeklinde somutlaşıyor.
Bilimsel olarak mutluluğun; bir şeyi önce hayal etmek, sonra gerçekleştirmek ve ardından onu gözlemlemek-hatırlamak-geri dönüp bakmak ile sıralanan 3 aşamada gerçekleştiği söylenir. Bardabas da mutluluğu, en çok yakışan çocuklar nezdinden, bence her ay gerçekleştirmeyi çok iyi başarıyor.
Benim açımdan ise Bardabas'ın sağladığı heyecanın-mutluluğun bir aşaması daha var;) o da onu büyük bir heyecanla fotoğraflamak ve metnini hazırlayarak bir an önce sizlerle paylaşmak şeklinde vuku buluyor. Blogger'lığı da en çok, paylaşım hissimi taçlandırdığı için çook seviyorum.
Veeeee gelelim  yaratıcı zekanın ve çocukları ne kadar iyi gözlemlediklerinin yepyeni kanıtı olan Bardabas - Kasım kutusuna....
Öncelikle 'evim' başlıklı Kasım kutusu, tam da adına yakışır bir şekilde birbirinden güzel, birbiriyle bağlantılı, yapıp sahip olunası obje yaratımı çok iyi harmanlamış 6 aktiviteyi bir arada sunuyor.
Konuyu ve içindekilere dair ipuçlarını gördüğümden beri kalbimi çalan aktivitenin 'nazar boncuğu yapma' uygulaması olduğunu itiraf ediyorum. Bence süpperrr bir fikir. Zira ben ve ablam gibi, siz de bir nazar boncuğu delisiyseniz buna bayılırsınız kanımca. Türkiye'de bulunmayan çok özel bir hamurdan üretilecek olan nazar boncukları fikri beni resmen benden etti. Bir itiraf da daha bulunacak olursam, yeğenime bekleyemeden, her an poşetini yırtıp nazar boncuğu yapımına girişebilirim, benden uyarması :)
Evet dediğim gibi en çok heyecanlandığım aktivite nazar boncuğu oldu ancak ne zaman ki pencere süsü paketini gördüm, tek kelimeyle vuruldum! Bu kadar mı ince, bu kadar mı estetik parçalar olur. O ışıl ışıl kumaşlı, rengarenk kurdeleler, şeffaf ipler, nazar boncukları, boncuklar ve birbirinden hoş renklere sahip tahta kuşlar.. (ilgili resmi, üstteki, masaüstüne kaydedip büyüterek bakmanızı tavsiye ederim). beni resmen maffetti. Hele ki onları dizmek için kutuya konmuş olan kalın ağaç dalı inanılmaz zarif ve düşünceli. Çocukları ne kadar gözlemleyerek hazırlandığının bir kanıtı da bu çubuk bence. Çünkü yeğenim yolda gezinirken, ne yapıp edip her zaman bir dal, bir sopa bulur, arabaya-eve taşır ve bir yerlerde unutana kadar onla sonuna kadar, tonla farklı şekilde oynarak çok keyif alır. Ben bile bazen gayri ihtiyarı kendimi 'aa yeğenim bu sopayı çok sever alayıp' diyip eve dal getirmiş olarak bulurum! Helal olsun diyorum gözlemlerine...
Ve üçüncü poşeti görüp de acayip sempatik bir ev şeklindeki anahtarlık aktivitesi olduğunu anladığım da bir diğer favori uygulamamla karşılaşmış oldum. Bir yere yapılması için konan Faber Castell yapıştırıcısı, Adel boyama kalemleri, anahtarlık kilidi ve halkası ile her ayrıntı sonuna kadar düşünülmüş. Her bir aktivite için olduğu gibi bunda da evden hiçbir şey bulmanıza, yeni almanıza, aramanıza gerek kalmadan uygulamayı tamamlayabilirsiniz. Çocuklara anahtarlık, kilit, ev, evin kilidi vb. kavramları birebir yaparak, uygulayarak, yaratarak anlatmak çok yerinde, çok yaratıcı ve çok akıllıca.
Bir diğer tam el işi aktivitesi ise yünden kase yapımı. Bir kere çocuklara zararsız, kimyasalsız bir şekilde; yolladıkları nişasta-un-şeker karışı toz ile bu uygulamayı sunması çok ama çok düşünceli. Birbirinden güzel, tam sonbahar mevsimine uyan yün iplikler ise çoook güzel.. Böylece hem çocuklara kuşların nasıl bir yerde yaşadıkları öğretiliyor hem de ne kadar zor bir yapıyı tek başlarına, o minik bedenleriyle nasıl becerdikleri birebir gösterilmiş oluyor.
Gelelim kapı asacağına. Bir kere tam yeğenimlik! Özellikle yeni yeni büyümeye başlayan, abi havasına girip, kendi odalarına genç delikanlı gibi gidip takılmak isteyen, takılan çocuklara birebir :) İçinden çıkan harflerle hem alfabe alıştırması yaptırıyor hem kendi özellerine çok hoş bir obje hazırlanarak ayrıcalık sağlanmış oluyor ;)
Ve son aktivitemiz aile ağacı. Yeğenimin okulda her yapışında en ama ennn sevdiğim uygulaması :) biricik teyzesini unutmayıp hemen baş köşeye koymasına her seferinde deli gibi, manyak gibi seviniyorum:) Napayım ben böyleyim :) O yüzden aile ağacı tablosunu kutuda görünce tapındım :) Yihaaa...
Aktiviteler dışında, her ay olduğu gibi bu ay da, çok tatlı, yepyeni bir okuma kitabını da bizlere sunuyor. Evim konseptiyle bağlantılı olarak sunulan hikaye, konunun çocuklar nezdinde çok daha iyi pekiştirilmesine aracılık ediyor.
Aktiviteler bitti, Kasım kutusu bu kadar diye düşünüyorsanız çokkk yanılıyorsunuz. Zira, dediğim gibi, 'evim' konseptini kutu öyle bir karşılıyor ki anneleri (tabii ki teyzeleri, biricik teyzeleri de;) ) düşünüyor ve 2 süper hediye veriyor.
İlki; kutudan çıkarak büyük bir sürpriz yapan Evim Dergisi'nin Ekim sayısı....
İkincisi ise; Evim.net internet sitesinden yapacağımız alışverişlerde geçerli olacak olan %15 indirim kodu!..
Yani kızlar Bardabas Kasım kutusuyla biz de yaşadıkkkk yihaaaaa.....
Hem dolu dolu uygulamalı-okumalı 7 büyük aktivite, hem de çocukların büyüklerine 2 baba hediye..
Ben yine sizi uyarıyorum, hemen Bardabas.com sitesine gidip Evim Kutusu siparişinizi verin. Verin ki yılbaşı için el yapımı, ev yapımı mini sürprizlerle minikler, arkadaşları minikler için kendi hediyelerini hazırlasın..

Comments