The Wisdom of Trauma (Travmanın Bilgeliği)..

Ve ancak çıktığından dört sene sonra seyred’ebil’dim. Çünkü kendimi ancak bu dönem hazır hissettim. Zira ilk çıktığından beri birkaç kez başlamış ve daha ilk dakikasından itibaren ağlamaya başladığım için devam edememiştim. İyi ki de öyle yapmışım. 

O yüzden de ilk söylemek istediğim şey, bu anlamda bir hatırlatıcı olsun istiyorum: Ancak kendinizi dengede hissettiğiniz zaman izleyin derim. 

‘Her kitabın olduğu gibi her filmin de bir zamanı var’ inancından hareketle hele ki bu belgeselin travmalar üzerine olması nedeniyle, mutlaka sizin kendi zamanınızda izlemenizi öneririm. 

Zira şahsen, özellikle de son dönemde yaptığım Self Healers Circle kursları vesilesiyle öğrendiğim birkaç sinir sistemi regülasyonu pratiğini uygulayarak bedenimde ve anda kalmaya gayret ederek ancak seyredebildim. Dolayısıyla sırf izlemiş olmak adına haldır huldur bakmamış ve kendi zamanımı beklemiş olarak, ilgili pratikleri/bilgileri yanıma alıp izlemiş olmamın bana çok büyük faydası olduğu kanaatindeyim.

Filme geçecek olursam ise tabii ki muh-te-şem-di. Gerçekten belgesel yapmasını çok iyi biliyorlar. Hele böyle hassas bir konuda bu kadar; hem etkileyici, hem hüngür şangır ağlatmadan, derli toplu ve de öğretici bir yapım ortaya koymak gerçekten çok takdire şayan. İnanılmaz beğendim. 

Gabor Maté’in kendisine de hayran kaldım. Yine aynı sebepten ötürü yani kendimi hazır hissetmediğimden elimin altındaki kitaplarına henüz başlayamasam da sırf bu film üzerinden aktardıkları bile beni çok mutlu etti, çok öğretici oldu ve kendisine gerçekten hayran kaldım. Ortaya konan belli başlı anahtar öğretiler ayrı mükemmel, onları aktarış tarzları ayrı mükemmel idi. Büyük hayranlık duydum. Bir kere daha bir kere daha izleme ihtiyacı ile doldum taştım.

Özetle her şey bir harika ancak mutlaka kendi ritminizde hazır hissedince izleyin.. imza: 4 yıl bekleyen biri.

Comments

Popular Posts