Song of the Sea..

Yine Kurtlarla Koşan Kadınlar atölyemizin Fok Derisi öyküsü bağlamında verilen izleme ödevi olarak izlediğim bir film oldu. Öncelikle yaratıcılık açısından muhteşem detaylara sahip olduğunu söylemeliyim, resmen görsel bir şölen. Çizimler, renkler ve yaratılan karakterlerin sempatikliği hârika. 

Öykünün kendisine gelecek olursam da, kitaptaki Fok Derisi öyküsünden farklı bir versiyonunun perdeye yansıtılmış olması durumu söz konusu. Ve bu minvalde bence, olayın biraz karmaşıklaştığını düşünüyorum. Zira kitaptaki öykünün kendisi de; Clarissa’nın açıklaması olmadan ne kadar çözümlenebilir bir okuyucu olarak bizim nezdimizde şüpheli iken, bir filmde bunu alt metin/ses olmadan yapmak bence oldukça zor. Yani eğer şahsen kitaptaki öyküyü okumamış ve yazarın çözümlemesini bilmiyor olsaydım, filmi anlamlandıramaz ve iyice sıkılırdım izlerken diye düşünüyorum. Tabii şimdi bildiğin bir noktadan baktığım için bazı yerleri havada kalmış olsa filmde, kendi kitabı düşünüp ancak öyle kafamda oturtabildim açıkçası. Aksi hâlde, en başında dediğim o görselliğinin güzelliği ile izlenebilecek bir animasyon olarak yer alırdı zihnimde kanaatindeyim. 

Sonuç itibari ile Kuzey Avrupa ülkelerinin mitolojik hikâyelerini seviyorsanız, izleyebilirsiniz. Ve sembolik dili oldukça yoğun, çizimleri muhteşem bir animasyon olarak bakabilirsiniz diye düşünüyorum.

Comments

Popular Posts