‘Niyet ve Tezahür Kodları’ 21 Günlük Online Bütünsel Dönüşüm Kampı..

Sevgili Ayşe Tolga’nın ve Yeliz Rüzgar’ın düzenlediği “Niyet ve Tezahür Kodları - 21 günlük eğitim kampı”, Ayşe Hoca’nın her eğitimin de olduğu gibi harika bir zamanlamayla karşıma çıktı ve ne mutlu ki katılabilme şansım oldu. Öyle ki kampın ilk haftasında hocalarımızın ve grubumuzun yüksek titreşimli enerjileri sayesinde yüklendiğimiz güçlenmenin, ikinci haftasından itibaren yaşanılan tahammül edilemez büyüklükteki acı gündemin içinde kalabilmemize ve yarattığımız enerji alanlarıyla ülkemiz üzerinde bir koruma enerjisi yaratabilme potansiyeline kavuşabilmemize olanak sağladığı kanısındayım. Zira 2019 Ağustos’unda ilk başladığından beri hiç bırakmadan Ayşe Tolga’nın tüm çalışmalarına devam eden ve yaptığı diğer toplu çalışmalara da katılmış biri olarak itiraf edecek olursam, böylesi güç duygular karşısında durabilmek yine de çok zorlayıcıydı. Dolayısıyla hocalarımızın ve grubumuzun etkisi ile kendimin de o yaratılan iyilik enerjisi alanını sonuna kadar hissedebildiğimi söylemem gerek.

Kampa dair bir açıklamada bulunma hissiyatında olma sebebim ise yenilenecek olan seferlerinde katılmayı düşünüyorsanız, bir fikir verebilmek ve yarattığı enerjinin hâlen devam etmekte olan ulusal yas süreci boyunca da ve ötesinde sizlere ve kolektife bir faydası olacağını düşünmem. Öncelikle belirtmeliyim ki bu kamp kapsamında sadece aşağıda maddeleştirdiğim konular üzerinden işleyen bir ders programının mevcut değil. Zira bu maddeler gerçekten bütünün çok küçük bir parçasını oluşturuyor. Aktarımlar sağlanırken açılan bilgi alanlarının hepsinin, içinde bulunduğumuz durum perspektifinden yorumlanması ve aynı zamanda birebir katılımcılarla gerçekleştirilen soru-cevap ve yorumlamalar çerçevesinde de çok daha büyük bir bilgi aktarımının verilmiş olduğunu eklemeliyim. 

Bunun dışında, içerikle bağlantılı olarak önerilen kitap ve film tavsiyelerinin de müthiş bir etkinlikte olduğunu söylemeliyim. Özellikle önerilen kitaplar şahsen, hocalarımızla işlenen sunumları çok daha detaylı bir şekilde kavrayabilmeme olanak sağlamakla kalmadı, yaşamın her alanında kullanılabilecek pek çok uygulama yöntemini de öğrenmeme vesile oldu. Kaldı ki kitapların bir kısmını çok önceden beri bilmeme ve listemde olmasına rağmen bir türlü okuma şansını yakalayamamıştım. Bu kamp vesilesiyle hepsini bitirmiş oldum. Ve diğer bir kısmının ise bugüne kadar hiç ismini duymamıştım ve onları da okumamakla bugüne kadar ne kadar çok şey kaybettiğimin farkına varmış oldum. Çünkü kafamdaki pek çok soru işaretini gidermekle kalmadı, eğitimle bağlantılı olmalarının yanı sıra birbirleriyle de bir bütünlük arz etmeleri sebebiyle her şeyi büyük bir çerçevede yerine oturtmama vesile oldular. 

Öyle ki mesela Zihinden Maddeye isimli kitapta, düşüncenin yaşamamız üzerindeki etkileri olabilecek tüm detaylarıyla ortaya konulurken ve bunu, bize faydası olacak şekilde kurgulayabilmemiz adına pek çok görev ve yöntem da aktarılırken; diğer bir kitap (İnancın Biyolojisi) bunun bilimsel açıdan kanıtlarına her yönüyle değinerek bir anlamda önceki kitabın eksiğini kapatmış oluyor. Bir diğeri (Niyetin Gücü) ise niyetin adım adım nasıl ortaya konması gerektiğini bize aktararak diğer iki kitabın yine bir anlamda eksik kalan kısmını tamamlıyor kanaatimce. Ve hepsinde üzerinde durulsa da diğer başka yöntemlerinde olduğu bilgisi, bir başka kitapta (Sınırsız Güç) tüm uygulama şekilleri ile ortaya konuyor ki, bunu gördüğümde gerçekten inanamadım kampa dair tüm bu bütünsel yapıya. 

Ve zaten Ayşe Hoca’mızın öncesinde okuduğum Bereket Sende kitabı, bunların her birine bizi ulaştıran bir el rehberi olarak kurgulanmışken onu da yeniden ele almak ve diğer kitaplarını da, okumuş olarak pekiştirmek çok iyi geldi. Ve bu kamp vesilesiyle varlığından haberdar olduğum Yeliz Hoca’mız da kendi kitabı ile de (ki kendisi, buna dair on haftalık bir okuma yolculuğuna çıkarıyor, dileyen kendine özgü katılımcılarını) adeta bahsi geçen her şeyin uygulandığı bir hayat hikâyesini, tüm bunların bütünleşik açıdan anlatılması şeklinde bir örnek olay üzerinden bize aktararak son noktayı koyuyor kanaatindeyim.

Sonuç itibari ile kamp, kendi adıma olabilecek en iyi dönemde karşıma çıktı ve olabilecek en yüksek seviyede bana fayda sağladı şükürler olsun ki. Açtığı kapılardan hepimizin kolaylıkla geçmesi, hem bütünsel hem bireysel hem kolektif hem kendimize olabilecek en yüksek iyiliği sağlayacak şekilde hayata geçirebilmemizin kolaylıkla, sevgiyle, sağlıkla nasip olması dileğimle. Tüm katkılarından ve yüksek enerjileri ile beni olduğumdan çok daha iyi kılan başta hocalarıma ve de katılımcı arkadaşlarıma şükranlarım ve sevgilerimle.

Comments

Popular Posts