Zaman Makinesi / H.G. Wells..

Tam da ismine yakışır bir şekilde, resmen yıllar arasında oradan oraya seyahat eden bir kitap oldu benim için! Öyle ki 2005'te aldığımdan beri sıra bekledi durdu. Tam boş kalıp elimdeki günceller bitince başladım ve bayağı kendimi kaptırmıştım ki, sonuna beş kala bi anda uzaklara yol görününce 5 ay ara vermek zorunda kaldım! Ancak tekrar elime alır almaz da o gece bitirdim.
Ve ilk cümlesinden son cümlesine değin aklıma mıhlanan soru, 1895 tarihli bir kitap olarak, nasıl bir hayalgücü, nasıl bir yaratıcı zihin, nasıl bir öngörü yeteneğidir ki böyle bir eser ortaya konabilir?! oldu. Öylesine geçmiş bir dönemde böylesine uzak bir geleceğe dair, hem de bu kadar ayakları yere basan, kanımca olabilitesi çok yüksek bir uzak gelecek resmi çizilmiş ki şaşıp kalıyorsunuz.
Zaten bir klasik olmuş ve dünyaca ünlü bir yazarın kaleminden/zihninden çıkmış olması noktasında benim yorum yapmama ve tavsiye etmeme gerek bile yok. Öyle ki ki böylesi orijinal bir klasiği bir çırpıda okuyacağınızı çok rahat söylüyorum, ve tabii ki şiddetle öneriyorum.