Foxcatcher..


Öncelikle söylemek isterim ki aynı American Sniper gibi, hatta ondan daha fazla bir şekilde, bu filmin en iyi film Oscar'ı adayları arasına nasıl olup da girdiğini anlayabilmiş değilim! 
Evet çarpıcıydı, evet hüzünlüydü, evet sınırda da olsa iyi bir oyunculuk vardı (kanımca çok konuşma olmadığı için Polat karakteri mimiklerinden öte değildi!) ancak anlamsız bir yavaşlığı vardı. İyi olduğu sürece yavaşlıkla ilgili bir sıkıntım olmaz filmlerde ama bunun ki manasızdı. Şu bizim dizilerde süre uzatmak için bakışmaları yavaştan alırlar ve saçma bir şekilde uzatırlar ya, bunda bakışma da yoktu işin kötüsü! 
Ve yine kanımca, hatırlayamayacağım kadar uzun bir süredir, bir çıkarımda bulunmayan, bir ders, bir fikir vermeyen bir film görmemiştim! Ee noldu şimdi, tamam bu bu oldu ama sonuç nedir? Biz şimdi bundan ne almalı, ne anlamalı, ne ders çıkarmalıyız?
Evet adam manyak, ancak biz onu daha ilk sahnelerde anladıydık! 
İşin ama en en en fenası da bu hikaye ne yazık ki gerçekten olmuş! Aradaki zamanlar, sonradan okuduğumdan öğrendiğimle daha geniş bir zaman diliminde vuku bulmuş ancak öyle veya böyle olmuş :( en üzücüsü ve kahredicisi de o.. 
Allah herkesi böylelerinden uzak tutsun inşallah.. Çok acı..

Popular Posts