FikriMühim - Ayrılmaz İkili kampanyası..

Ve uzun bir aradan sonra, yepyeni bir FikriMühim kampanyasına da katılma şansım oldu.
Kampanyanın öznesinin Nestle ve onun kardeşi Coffee-Mate olduğunu duyunca, itiraf etmem gerekir pek bir heyecanlandım. Ve bu heyecanın en büyük sebebi, yıllardır Nescafe'nin şu meşhur kırmızı bardağının/mug'ının peşinde olmam. Hoş, vakti zamanında canım ablacığım, bu arzumu bildiğinden, bana muhteşem bir bardak bulmuştu ancak gıcık ötesi bir bardak kırılması sonucunu fincan da gitti bitti :(
O günden beri arayıp dururum. Dolayısıyla kampanyanın Nescafe'nin olduğunu duyunca, kesin içine o bardaktan koymuşlardır dedim.
Ancak gelin görün ki ne zaman ki kutu elime ulaştığında, küçük çaplı bir şok yaşadım! Öyle ki, koskoca Nescafe markası, dünyanın en büyük kahve şirketi; vere vere 2 minik kutu vermiş kampanyaya, her birine de tanesi 1 TL ve 1.95 TL eden (bir de üstünde nal gibi fiyatını yazayarak!) birer Nescafe kahve ve süt tozu koymuş o kadar!... (hoş, perakende fiyatı buysa, demek ki onlar sürümden, şirketten direkt depodan kaça maletmişlerdir!!!)
Artık, bardak vermeyelim, böylece bu paketlerden daha çok yapıp daha fazla kitleye gönderelim/ulaşalım
amacı mı gütmüş,
yoksa direktman pintilik edip mi koymamış bilemedim.
Her ne kadar FM, 2 gün sonra Twitter'da çekiliş yapıp en yaratıcı 10 twit'e, '10 tane' cik cik cik.. bardak verebilmiş olsa da, Nescafe pintiliğini orada da konuşturmuş; verdire verdire 10 tanecik verdirmiş.
Yazık çok ama çok yazık.
Ürüne gelince: zaten halihazırda var olan, herkesin bildiği bir ürün.
İyi hoş, tadı güzel, pratik ancak tabii ki kimyasal ve yapaylık cabası.
Orası da ayrı mevzu. Koskoca Nescafe, sene 2014, halen organik kahve ve tatlandırıcı pazarına girmedi, giremedi ya helal olsun.. insanları zehirlemeye devam..
Yok yeşil pazarlama gündemde, artık tüketici eski tüketici değil, bilinçli, eco-friendly ürün bekler,
yoook neredeee. Nescafe tıkamış kulaklarını..
Yok eğer varsa böyle bir girişimi, söylesin, bilelim..
Oradan da bir eksi puan.. al sana, nötr Nescafe imajını yerle bir edip negatife çeviren, koskoca bir pintilik örneği.. ders konusu olur vallahi..

Comments