Vakko İlkbahar / Yaz 2012 Kadın ve Erkek Koleksiyonu...


Küresel arenada hazır giyimin işlerlik kazanmasıyla aynı dönemde varlık kazanan bir marka olan Vakko; yüksek moda -hauture couture- dışındaki üretimlerinde de her zaman için, el yapımı ölçütü dışındaki yüksek moda niteliklerini korumayı başarmış bir moda işletmesidir. Başka bir anlatımla, hazır giyim alanının ürünleri için de; iyi malzeme, iyi kesim, kaliteli dikiş ile özgün tasarım ilkeleri korunmuş ve korunmaya devam etmektedir.
Türk hazır giyim tekstil sektöründe öne çıkan önemli bir marka olarak yer alan Vakko’nun ürün şemsiyesi altında; başta eşarp olmak üzere kadın koleksiyonuna dair elbise, ayakkabı, çanta, aksesuar ile erkek koleksiyonuna dair gömlek, pantolon, ceket, kravat ve çorap gibi temel hazır giyim giysileri üretilmektedir. Böylece, mevsimsel olarak değişen tüketici ihtiyaçlarına dair kreasyonlara yer veren Vakko kadın ve erkek giysi koleksiyonları, ayrı bir ürün kategorisi olarak her yıl sonbahar/kış ve ilkbahar/yaz sezonları kapsamında hazırlanmaktadır. Bu paralelde Vakko markasının ortaya koyduğu son kreasyon ‘İlkbahar / Yaz 2012’ sezonuna aittir.
Koleksiyonuna dair görsellerin tüm çekimleri; Heidi Mount, Jules Mordovetz ve Oriol Elcahco'nun modelliğinde Miami’deki The Raleigh Hotel’de gerçekleştirilmiştir. The Raleigh Hotel, dünyaca ünlü seyahat dergisi Conde Nast Traveler tarafından art-deco tarzının en görkemli örneklerinden biri -One of the Grand Dames- olarak tanımlanmıştır. 1940 yılında kurulan The Raleigh Hotel’in ev sahipliğini yaptığı, art-deco mimarinin ihtişamlı havuz kıyısında gerçekleştirilen çekimlerde; Miami’nin sıcak ve canlı mevsimini Vakko’nun bir o kadar renkli ve ışıltılı kreasyonlarında görmek mümkündür. Bileziklerden çantaya, ayakkabıdan kolyelere değin çarpıcı Vakko aksesuarlarının taçlandırdığı kadın koleksiyonunun yanı sıra; aynı yaşam dolu canlılık, erkek koleksiyonunun ayrıntılarında da yakalanmaktadır.

Comments