Beden İçinde Yolculuk (Gündelik Yaşamda Ay Evreleri) / Johanna Paungger ve Thomas Poppe..

Çoook uzun bir dönem adını sıkça duyduğum Ay döngüleri ile yaşam tarzı üzerine, bir şeyler bulup okuyabilme niyetinde iken; ne zaman ki karşıma sevgili Ayşe Tolga’nın kitap önerileri videosunda Beden İçinde Yolculuk adıyla bu kitap karşıma çıktı, gerçekten tavsiyesinde ilettiklerine inanamadım. Ve o zamandan beri de bir an önce alıp okumak istedim. Ancak kitap çok eski bir baskıya sahip olduğu için uzun süre hiçbir yerde bulamadım. Ta ki karantina döneminde bir gün, yine tesadüf! eseri kitap sitelerinde aratırken, mucizevi bir şekilde Konya’daki Enes Kitap Sarayı’nda kendisine ulaştım. Çok sağ olsunlar inanılmaz yardımcı oldular ve hemen ertesi günü kitabı bana ilettiler. Ve gerçekten elime aldığımda tam da aradığım gibi, öğrenmeyi dilediğim bilgilerle bezenmiş bir kitap olduğunu görmek çok mutlu etti.

Her bir sayfasını tek tek, içime sindire sindire ve o günün Ay döngüsü içinde adım adım uygulama niyetiyle okudum. Öyle ki bitmemesi dileğiyle okuduğum nadir kitaplardan biri oldu. Hâlen de elimde durur ve o gün Ay’ın döngüsüne bağlı olarak dönüp dönüp neler yapılabilirim ki hayatım iyileşsin ve nasıl şifalanabilirim diye başvuruyorum kendisine.

Dolayısıyla demem o ki; eğer siz de gününüzü ya da kendi şifa sürecinizde ya da gündelik yaşantınızda, planlarınızı bir şekilde çok daha verimli kılma adına Ay döngülerinden faydalanmayı diliyor iseniz, kesinlikle okumanız gereken bir kitap olarak rahatlıkla tavsiye ederim. Gerçekten hayatın tüm aşamalarını; örnek verecek olursam, bir tırnak kesmeden evinizin tadilatına kadar tüm bir hayat döngüsü içerisinde karşılaşılabilecek detayları verimli kılmak adına ‘neler yapabiliriz’i, çok basit bir dille ve gerçekçi temellere dayandırarak bize sunuyor.

Biraz daha detaylandıracak olursam mesela Ay’ın döngüsünün hangi burçta olduğunu ve o burcun hangi besinlere işaret ettiğini, sunduğu tablolarla sade bir dil kullanarak açıklıyor Ve böylece beslenme alışkanlıklarımızı çok küçük dokunuşlarda bulunarak kilo kontrolümüzü nasıl sağlayacağımızı bize sunuyor. Hatta şahsen bu kitap sayesinde biyoritm denen mefhumun aslında sadece fiziksel bedeni kapsamadığını; temelde üç beden olmak üzere farklı zaman döngülerine sahip bir olgu olduğunu anladım. Hatta onun hesaplanmasının yaşantımız üzerinde pozitif etkilere evrilebileceğini öğrendim. Şükür ki hesaplama yöntemini artık çeşitli cep telefonu uygulamaları ve internet siteleri üzerinden de çok daha kolay yapabiliyor olmamız büyük bir kolaylık.

Bunun dışında renk terapisi, Bach çiçekleri, Homeopati vd. şifa teknikleri kapsamında; mesela Ay’ın Dolunay fazında yapılacaklarla Ay Aslan’da iken yapılacaklar arasındaki farkları bize anlatıyor. Ayrıca şifamızda kullanabileceğimiz çiçekleri ne zaman budamanın, onların verimi açısından faydalı olacağını kategorize ediyor.

Zaten bu konulara ilgi duyuyorsanız ne demek istediğimi daha iyi anlıyorsunuzdur diye düşünüyorum. O yüzden de aslında söylemeye gerek olmadan ne anlatmak istediğimi anlıyorsunuzdur kanaatindeyim. O yüzden mutlaka arayıp bulabilirseniz çok faydalı bir başucu kitabı edinmiş olacaksınız. Ve dilerim ki böyle kitaplar kendi dilimizde, kendi yazarlarımız tarafından da bize çokça ulaşır. Sonuçta bir Alman’ın yazdığı ile kültürümüzün içinden çıkmış bir yazarın kaleme alacağı bir kitap arasında tabii ki anlaşılması açısından çok daha faydalı olur.

Meraklısına: Kitabın tarihi çok eski olduğu için baskısı tükendiğinden bulunması kolay olmayabiliyor ve pdf olarak da bulunmuyor (en azın bana denk gelmedim henüz) diye altını çizdiğim yerleri bir Word dosyasında toplayıp iletmek istedim, ilgilenip de erişemeyenler adına. Dilerim faydası olsun. [indirmek için buraya tıklayabilirsiniz]

Comments