İyilik Sende / Ayşe Tolga..

Yaşamın her alanında titreşimimizi yükseltmemiz konusundaki katkısıyla rehber ruhumuz @aysetolga hocamızın ilk kitabını, Titreşim ve Enerji eğitimi post’u sonrasında blog’a yazmak kendi adıma çok keyifli bir eşzamanlılık oldu. Şöyle ki; aslında kitabın varlığından, (kendisini yıllardır aşkla takip ettiğim için) ilk çıktığında haberdar olmuştum ancak o yıllar şu anki yolumu teğet geçtiğim dönemlerden biri olduğu için kitabı vakti zamanıyla okuyamamıştım. Artık bir başucu / rehber kitabı olan Titreşimini Yükselt çıktığında ise, ona başlamadan önce ilk bunu bitirmek istemiş ancak ne yazık ki baskısına ulaşamamıştım. Ardından ne mutlu ki ekitap versiyonunu edindim. Ancak ‘elektronik versiyonun bir şekilde baskılı kitabın yerini tam tutmadığını düşünengiller’den olduğum için :) ara ara stok aramalarıma devam ettim. Ve sonunda geçtiğimiz ay, şükürler olsun ki 11. baskısını edinebildim. İfade ettiğim Titreşim ve Enerji eğitimini alarak da bilgilerin üzerinden geçme şansı buldum ve hepsini pekiştirerek İyilik Sende kitabına dair bir yazıyı da, geç de olsa (kitabın çıkışına nazaran) kaleme almak istedim. 

Başta şunu ifade edecek olursam; ilk olarak Titreşimini Yükselt kitabını bitirdiğim, ardından eğitimlere katıldığım ve sonrasında İyilik Sende kitabını okuduğum için, artık çok net görüyorum ki aslında hepsi büyük bir yapbozun parçalarını oluşturuyor. Şöyle ki, Ayşe hocamızın YouTube kanalında yer alan enerji çalışmalarına katıldıysanız, kendisinin her zaman belirttiği üzere sadece çalışmaları yapmak bireysel titreşimi yükseltmek için yeterli değil. Çünkü ilgili çalışmalar, çoklu bir sistemin bir parçası olarak yer alıyor. Onlarla birlikte aynı zamanda kaliteli uyku, doğru nefes, titreşimi yüksek su içmek ve titreşimi yüksek besinleri tüketmek bu sistemin diğer önemli parçalarını oluşturuyor. İşte İyilik Sende kitabı da bu sistemin temel basamaklarını bize detaylı şekilde aktaran bir rehber olarak yer alıyor.

Dolayısıyla enerji çalışmalarına başlama niyetindeyseniz, öncesinde ve/veya eş zamanlı olarak okuyup sindirmenin, olabildiğince de uygulamaya konulmasının inanılmaz faydalı olacağı kanısındayım. Diğer bir ifadeyle İyilik Sende, Titreşimini Yükselt kitabı ile birlikte bir bütün olarak değerlendirmek, ikisini de bir şekilde irdeleyerek hayata geçirmek ve böylece tüm bireysel titreşimini yükseltme çalışmalarında rehberlik almak adına önemli birer kaynak kitap olarak ele alabilmek çok kıymetli.

Örnek verilecek olursa; ifade ettiğim üzere, Ayşe hocamızın derslerinde de derinlemesine bir şekilde irdelediği gibi, titreşimimizi yükseltmek için uygulayabileceğimiz çeşitli basamaklar var. Bunlardan biri de titreşimi yüksek beslenmek. İşte bu kitapta, titreşimi yüksek besinlerin neler olduğundan tutun da, o besinlerle uygulayabileceğimiz çok keyifli yemek tariflerine değin birçok detaya yer verilmiş. Aynı şekilde titreşimi yükseltmenin bir diğer adımı olan doğru nefesi nasıl alabileceğimize dair de pek çok nefes pratiği detaylı bir şekilde kitapta anlatılıyor. Ve aynı şekilde fiziksel hareketin; hayatımızda titreşimi yükseltmek istiyorsak katmamız gereken bir edim olduğu gerçeğinden hareketle, çeşitli yoga duruşlarını nasıl uygulayabileceğimiz de yine çok keyifli görsellerle kitapta bizleri karşılıyor.

Tabii sadece bunlar değil, aynı zamanda iyi yaşam olgusunun toplumsal temellerini, bütünsel tıbbın ve titreşim tıbbının kuramsal bilgisini de bize aktarıyor. Aynı zamanda aromaterapinin abc’sini detaylandırıp yaşamdan keyif alma ritüellerimize yansımasına dair pek güzel tüyoları bizlere sunuyor.

Ancak benim için bu kitapla birlikte çok net bir şekilde şöyle bir idrakim oldu: Ayşe hocanın önerdiği (titreşimi yükseltmeye dair) uygulamaların, (yine) titreşimi yüksek bir şekilde bize aktarılması. Demem o ki; Ayşe hocamızın kendi bireysel titreşimi öylesine yüksek olduğu için, onunda aktardıkları da bize yüksek bir frekansta ulaşıyor. Bu nedenle de biz de o yüksek enerjiyle hepsini hayatımıza alabilme arzusu duyuyor, yeterli çabayla rahatlıkla gündelik yaşamımıza uygulayabileceğimiz hissine vakıf oluyoruz. Buna dair niyetimiz de beraberinde çok yüksek bir frekansla titreşiyor. Bir anlamda bu çoklu yüksek titreşim sayesinde (kanımca), aktarılanları uygularsak kendimize/hayatımıza katacağımız/katabileceğimiz hep güzel getirilere odaklanıyoruz. Olmazsanın olumsuzluklarını aklımıza getirmiyoruz bile. Hep pozitif alanda kalıp olumlu yaratımda olunca da o frekans dalga dalga yayılıp bizi pozitifte titreştiriyor. Yapmaya/katmaya aşkla, şevkle yaklaşıyoruz. İşte bu da bence tamamen Ayşe hocamız sayesinde oluyor.

Sonuç itibariyle siz de bu yüksek frekansın sizi kucaklamasını ve şifayla titreştirmesini istiyorsanız, halihazırda Ayşe hocanın çemberindesinizdir. Henüz dahil olmadıysanız da başlangıç için çok doğru bir kitaba dair minik bi post’u okudunuz derim :)

Evrendeki her şey birbiriyle uyum içinde ve birbiri için vardır. Doğada yaratılmış ve var olan canlı her şey birbirinin bir parçasıdır. Mineraller, ağaçlar, yosunlar, bakteriler, insanlar, kuşlar, timsahlar, mercanlar her şey birbiriyle bağlantılıdır. İyileşme sistemlerinde atlanan da budur. Senin DNA'na en uygun şey seni iyileştirecektir. [s. 28]

Holistik yaklaşımda muayene her zaman "zihin-beden-enerji" faktörlerine dikkat edilerek yapılır. Bütünsel tedavi, bu döngüdeki dengeyi korumak ve canlının kendi doğasındaki iyileşme potansiyelini harekete geçirmeyi hedefler. Yani kişinin kendi bedeni, zihinsel ve ruhsal farkındalığını artırmayı hedefler. Hastalığa neden olan sebepleri bir dedektif gibi danışanı ile bulur, açığa çıkarırız. Hastanın titreşimini bozan, kendi bütünlüğünü engelleyen durumları ve sistemleri dengelemesine yardımcı olunur. İşaret edilir. Anlaması sağlanır. Bütünsel yaklaşımda işi başkası yapmaz, bu iş ancak kişi kendini anladığında olur. Kişi aydınlandığında hastalığa uyanışı gerçekleşir. Hastalık aslında bedende yolunda gitmeyen şeylerin işaretidir. Bedendeki dengesizliğe işaret ederek aslında fiziksel olarak açığa çıkmış enerji dengesizlikleridir. [s. 32]

Comments