İkimizin Dünyası..

Bornova Kültür ve Sanat Merkezi'ndeki haftanın tiyatro oyunu İkimizin Dünyası idi. Bir kere sondan başa gitmek istiyorum. Çünkü iki oyuncumuz Melike Aslı Kılan ve Tayfun Erarslan'ın özellikle 4. ve son bölümdeki o baş döndüren performansları kocaman alkışlamak istiyorum. Benim rahat koltuğumda, sadece izlerken o hızdan başım dönerken; onlar nasıl olur da birkaç karakteri, öylesi uzun ve dolambaçlı replikleriyle sahnelediler, hayretler içinde kaldım. Gerçekten gönülden alkışlıyorum.
Oyunumuzun konusuna gelecek ve kitapçığından alıntılayacak olursam; kadın ve erkeğin farklı dünyalarını, her zaman süregelen ve hiç bitmeyen çatışmalarını eğlenceli bir bakış açısıyla ele alan keyifli bir eser idi. Dört farklı mekânda, dört farklı çiftin arasında, dört farklı kısa öyküyü, dediğim gibi tek çiftimiz canlandırmış. Çok da güzel bir bütünsel akış yakalamışlar. Öyle ki, şahsen aynı çiftin farklı yaş dönemlerindeki halleri olarak da düşündüm ben izlerken. O şekliyle de ilişkilerin evrimine dair pek çok doneyi sunuyor zira.
Kadın-erkek, herkesin kendi hayatından ve ilişkilerinden rahatlıkla kesitler bulabileceği keyifli bir komedi olarak yer alıyor. Muhtemelen İtalyanca’dan uyarlandığını düşündüğüm üzere, öyle olmasa da İtalya temasına sahip olduğu için de benden ekstra yıldızlı kalp topladığını da not düşmeden edemiyeceğim ;)



Comments

Popular Posts