Ashes and Snow..

Anlatılamayacak ancak sadece izlenebilecek inanılmaz orijinal bir film var karşımızda. Yani şimdi ben ne yazayım ki size!, görüntüler öyle inanılmaz öyle orijinal öyle benzersiz ki, hani şu canlı fotoğraf olayı var ya onun gibi karelerin kocaman bir filme yansıdığını düşünün. Yani her bir sekansı canlı fotoğraf gibi ancak ayrı ayrı fotoğrafların bir araya getirilmesi değil de yine panaromik tek bir fotoğrafmışçasına bir bütünsellik içerisinde bize sunulması söz konusu. Dilerim bir anlam ifade ediyordur anlattıklarım.

Diğer yandan da insanlarla hayvanların ki bu hayvanlar fil gibi cüsseli ve çita gibi vahşi kategorisinde yer alan hayvanlar, onlarla bir arada böylesine sakinlikle, huzurla dolu anların bırakın nasıl filme alındığını öyle anların nasıl olup da yaşandığını bile tahayyül edemedim şahsen izlerken. Sözlerin şiir gibi olan büyüsü görüntülerdeki su gibi akan danslar, insanların hareketlerinin süzülürcesine oluşu gerçekten büyüleyiciydi. Filmden önce de sonra da yapımına dair herhangi bir yazı okumadım dolayısıyla profesyonel oyuncular mı yoksa halktan insanlar mı kurguya dahil olmuş bilmiyorum ancak özellikle bazı sahnelerin profesyonel dansçılar tarafından gerçekleştirildiğini düşünüyorum. Ancak çocuklarla çekilen karelerin nasıl olup da çekildiğini halen anlayabilmiş değilim.

Bambaşka bir paralel evrende, bizim bildiğimizin dışında insanlar ve hayvanlarla diğer bir dünya üzerinde çekildiğini düşünüyorum şahsen. Gerçekten neyin nasıl olduğunu sırf bir görebilmek adına bile izlemenizi öneririm.

İçime düşen tüm cennetlere bakıyorum.

Ellerimle tuttuğum cennetler gördüm,

fakat bıraktım.

Tutamadığım sözler gördüm.

Azaltamadığım acılar…

İyileştiremediğim yaralar…

Dökemediğim gözyaşları…

Kederlenemediğim ölümler gördüm.

Karşılık veremediğim dualar…

Açmadığım kapılar…

Kapatmadığım kapılar…

ve yaşamadığım hayaller…

Kabul edemediğim,

bana sunulanların hepsini gördüm.

Arzu ettiğim,

fakat asla almadığım mektuplar gördüm.

Olabileceklerin tümünü gördüm,

fakat asla olmayacak…

Comments