Küs Müyüz Tanrım? / Olgu Ilgın..

Astrolojiyle ilgisi min düzeyde burçlar bazında olan biri olarak, aslında olayın bildiğim gibi olmadığı ve ne kadar farklı ve şahane olduğunu, geçen sene bu zamanlarda katıldığım Theta Healing Basic DNA eğitimimde sevgili Yeliz’den (@yellydelly) öğrendiğim astroloji hesaplarını takibe başlamamla birlikte öğrendim desem. O hesaplar üzerinden de öğrendiğim bir hesap da Olgun Hanım’ınki oldu. Severek okuduğum paylaşımlar bağlamında da kitabının çıktığını öğrenir öğrenmez, o gün yaşadığım güzel tesadüf eseri almış oldum. Aynı gün (ne zamandır bir türlü alamadığım) ‘Astrolojide Karmik Ay Düğümleri’ kitabıyla birlikte edindiğim ilk astroloji kitabı oldu ‘Küs Müyüz Tanrım?’. Ve bence çok da iyi oldu. Çünkü doğal olarak astroloji bilgisi sadece astro.com’dan çıkardığım (net olmayan doğum saatim bazında) doğum haritam olduğu için şu an tamamen kendi çapımda bulup anlamlandırmaya gayretinde olduğum verilerle sınırlı. Bu bağlamda da kitap, benim için çok iyi bir ilk adım oldu. Böylece şu an için tek bir gezegenim için en temel bilgisi almış oldum. Ve en güzeli de aldığım bilgiler paralelinde neler yapabilirim, o gezegenimi nasıl çalıştırabilirimi (bu fiili çok tuttum :*) çok faydalı ve çok çeşitli yollardan (renkler, doğal taşlar, Esma’lar, günler, çiçekler, kokular) öğrenmiş oldum. O yüzden okuduğum bilgiler kendi adıma inanılmaz doyurucu oldu.
Sonuçta tüm bu bilgileri kendi başıma kaç kaynaktan (hem de tam güvenirliğini bilemeden) nasıl bir araya getirebilirdim hiçç bilemiyorum. Bu nedenle de biter bitmez ilk düşündüğüm, Olgu Hanım acil olarak bu şekilde diğer tüm gezegenleri de birer kitap olarak bize dizse ne kadar muhteşem olur oldu. Dilerim en kısa sürede olur.
Belki Satürn’e dair çok daha fazla veri vardır (bilemiyorum tabii) ancak bu kitapta onların da yer alması benim için, artık olay bilmediğim terminolojisi üzerinden olurdu diye düşünüyorum. Ve bu durumda da bana getirisi olmazdı. Mesela döngümü tam hesaplayamadım ve transitimi de bilmiyorum ancak bir şekilde zaten hayat üzerinde, yaşadığım yere kadar her birinden geçeceğim için tek tek hepsini okumamın da daha iyi kanaatindeyim.
Ve son olarak belirtmeden geçemeyeceğim bir şey var ki o da Türkiye’nin Satürn’ününü yorumlayışı oldu. O kadar faydalı, o kadar iyi ki. Şahsen özellikle gezegensel durumuna göre ülkemizdeki kadın-erkek ilişkilerini, evliliğe vd. bakışı, adalet olayına vurguyu gözlerimi kocaman kocaman açarak okudum. İnanamadım. Taa geçen sena theta sonrası Yeliz’e sorduğum, bi bizim ülkenin anlamadığım-anlamlandıramadığım-çözemediğim ancak varlığını hissettiğim, beni etkileyen bir durumu var, nasıl yapsam da çözsem dediğim durumu tüm açıklığıyla önümde görmek çok ama çok (tabiri caizse) zihin açıcı oldu. Sırf o açıklaması için dahi Olgu Hanım’a kocaman bir teşekkürü borç bilirim. Dilerim ki kendi neslimin göreceği ve sefasını süreceği şekilde en kısa sürede çözümü üretebilir ve görebiliriz. İnşallah..
Özetle, kitap benim için süper bir rehber-el kitabı oldu. Kendim için olduğu kadar çevremdekiler için de Satürn bağlantıları bularak açıp açıp okuyorum. Böylece onları da anlama ve anlamlandırma yolumda bana yardımcı oluyor. Kucak dolusu minnetle..
Meraklısına: Evet benim Satürn’üm Başak ve retro! Bu noktada da Satürn’ü retro olanlar için geçen “geçmiş yaşamlarda o gezegenin temsil ettiği konularda sınıfta kalmış, geçememiş bir ruh olduğum... kafadan karmadan borçlu geldiğim” bilgisi beni güzel bi sarsmadı değil :( Napalım, çalışıp çözücem biiznillah :*

Comments

Popular Posts