OXV: The Frequencies..

Çok ama çok orijinal, bol kafa patlatmalı, hatta birkaç kez izlenmesi gerekli, başa alıp alıp durdurmalı izlenmesi gereken bir film. Ütopik ancak hiç olmayan/olmayacak şeyler anlatılmıyor. Geçmişte izlediğimiz o çok meşhur What the Bleep We Know? filmini çok andırıyor ve onla paralellikleri çok fazla. Ancak tamamen başka bir şekilde ve tek bir odak etrafında şekillenerek anlatıyor.
Son yüzde yetmiş beşine kadar iyi gitti ancak belki beynim yoruldu diye, belki geç vakit oldu diye, bilmiyorum, sonunu çok kavrayamadım ancak bir yere oturttum, orası ayrı.
Bu bağlamda anlamlardıramama-kavrayamama halim dolayısıyla, formasyon dersleri döneminde, sınıfımızdaki astronomi fakültesinden olan çocuğun paralel evreni, ışık hızını, zamanda yolculuğu, kara delikleri bize anlatmaya ne kadar uğraştığı, 5 yaş seviyesine indirmesine rağmen anlatımını bizim halen boş gözlerle, bir karış açık ağızla dinleyişimizi ve asla anlayamamızı hatırladım! :-)
Sonuç itibariyle, o filmi izlediyseniz, o tip konuları seviyor/ilgileniyorsanız ve eğer zihinsel etkilenmeler ve bilimsel atıflar ilginizi çekiyorsa kesin izleyin derim.
Ancak ful konsantrasyonla ve ilgi alanınıza giriyorsa izleyin derim. Ona göre ;)