Carnage.. çağcıl ebeveyn komedi/dramı..

Hani olur da belki izlememişsinizdir bu zamana kadar, nolur nolmaz yazmak istedim. Roman Polanski’nin geçen sene İstanbul-Randevu Film Festivali’nin açılış filmi olarak da gösterilen yapımı bence çok iyi bir 2000li ebeveyn izlencesi.. ben bir anne değilim ancak 3 tane güzeller güzeli yeğenim var ve onların her türlü uğraşının en iyi olması için elimden geldiği kadarını yapmaya çalışıyorum. Özellikle de ilk yeğenim biricik Toprak’a..
Mesela ‘şişko’ gibi kelimeleri kullanmayıp onun da bilmemesini sağlamak, olur da duyarsa kötü bir şey olduğunu anlatıp kullanmamasını tembihlemek, cips-kola-çikolata (organik olmayan)-şekerlemenin zararlarından bahsetmek, dünyada kötü insanlar da olduğunu anlatmak, başkalarına iyi davranmanın ve kötü durumdakilerin acısını anlamanın ne demek olduğunu vurgulamak vs vs. 
E pek tabii böyle davranan düşünen bir tip olmanın da gerisindeki fikirsel zemin kendiliğinden ortaya çıkıyor. Bu şekil biri olunca da filmdeki kadının duygusal durumunu, çocuğuna tavrını-yoğun ilgisini, diğer kadının bakış açısına dair düşüncesini, kocasının kadına yaklaşımını ve daha birçok şeyi gerçekten anlıyor, sempatiyi çok rahat kuruyor ve bir nevi kendimizle dalga geçip kahkahalarla gülüyorsunuz.
Ben filmi ablamla, sevgili sponsorumuz sayesinde söz konusu açılış gecesinde izleme şansına sahiptir. Kişisel olarak keyifsiz bir günümün gecesini o kadar eğlenceli hale getirdi ki anlatamam. 
Belki o büyük salonda bizim gibi çok tip -ebeveyn ya da yarı/ebevyn- yoktu ancak biz sadece 90 dk süren ve tek bir odada topu topu 4 kişi arasında cereyan eden durumu izlerken kahkahalarımıza hakim olamadık.
Siz de bizim gibi tiplerdenseniz şiddetle tavsiye ediyorum.. gişede gözde kaçmış, üzerinde çok önemsenmemiş olsa da inanılmaz alt metne/okumaya sahip, inanılmaz güncel / tam 2000’lerin çekirdek ailesinin tek bir hikayesinden onlarca konuya parmak basan, oyuncuların her birinin mükemmel performans sergilediği harika bir durum komedisi...

Comments