Benzin istasyonunda neler oluyor?

Benzin istasyonunda neler oluyor? Benzin istasyonunda ceplerimizdeki paraları çekerek beslenen benzin pompalarının saldığı korku hâkim. Akaryakıtı en pahalıya kullanan ülkelerden biri olarak bizim bu paramızı süpüren pompalara dur dememiz gerek. Michelin Lastik Adam da bizi korkmayı bırakıp, mücadeleye katılmaya çağırıyor. Lastik Adamın silahı ise Michelin Energy Saver Lastikleri.

Lastiklerin yakıt tasarrufunda nasıl bir payı var? Aracın yakıt tüketiminin %20’si lastikleri döndürmek için kullanılıyor. Doğru lastik seçimi bu enerjinin efektif kullanılmasını sağlıyor. Lastiklerde enerji yuvarlanma direncini yenmek için kullanılıyor ve yuvarlanma direnci lastik bileşimi ile doğrudan ilişkili. Michelin’in Energy Saver Lastiklerinin bileşiminde yakıt tasarrufu sağlayacak ne var? Silika: Michelin Lastiklerinin patentli bileşimine eklenen silikondioksit, kullanım sırasında lastikte daha az malzemenin değişime uğramasını ve lastik ağırlığının azalmasını sağlar. Bu da lastiklerde ısı olarak kaybedilen enerjinin azalması demektir. Böylece yakıt tasarrufu yanında aracınızın CO2 emisyonu da azalır.

Michelin Enerji Saver Lastikler ne kadar tasarruf sağlar? 45000 km kullanım ömrüne sahip lastikler ortamla 80 litre yakıt tasarrufu sağlarlar. Başka bir deyişle kullanım ömründe 1 lastik alacak kadar tasarruf edersiniz. Dünyadaki tüm Michelin Green Lastikler 820 milyon litre yakıttan tasarruf edip ancak 28 milyon ağacın absorbe edebileceği CO2’nin salınmasını engelliyorlar. Sizce de böyle bir mücadeleye katılmaya değmez mi?

Kampanyanın duyulması ve yaygın hale gelmesi için Michelin markası bu ürünle ilgili bir video hazırlamışlardır. Ayrıca http://mucadeleye-katil.michelin.com.tr 3D boyutunda animasyonlu, eğlenceli gezinilebilecek bir site hazırlamışlardır. Site içerisinde Yakıt tüketimini büyük ölçüde azaltmayı sağlayacak 5 ipucu yer almaktadır. (sabit hızla sürüş, lastik basıncını kontrol etmek vs.) http://mucadeleye-katil.michelin.com.tr/#/yakit-tasarrufu-pulari Michelin markasının altını çizmek istediği ‘Michelin ENERGY Saver lastikleriyle daha az yakıt harca, bütçene ve doğaya katkın olsun mesajını da site üzerinde hazırlamış olduğu hesap makinesiyle elde edinilecek tasarrufu öğrenmemizi sağlıyor.http://mucadeleye-katil.michelin.com.tr/#/tasarruflarını-hesapla Teşekkürler..

Comments