Bir Silgi Bir Kalem..

Size süper bir projeden bahsetmek istiyorum: @birsilgibirkalem

Çok sevgili @billursaatci sayesinde, birkaç hafta önce öğrendim kendilerini. Türkiye'nin dört bir tarafındaki yüzlerce okulun küçüğünden büyüğüne her türlü ihtiyaçlarını listeledikleri ve bizlerinde kendi bütçemize göre istediğimizi ve istediğimiz kadarını karşılayıp o ihtiyacı gidermemize olanak sağlayan bir organizasyon @birsilgibirkalem.

Öyle ki çok değerli birçok markanın da katkısıyla [örneğin siparişinizi %25 indirimli olarak Yurtiçi kargodan karşılamak gibi] olanaklar da tanınıyor. İhtiyaçları dilerseniz kendiniz alıp paket ederek ilgili okula (dilerseniz indirim kodunu da kullanarak) kargo yapabilirsiniz. Ya da hepsiburada.com gibi internet üzerindeki siteler aracılığıyla direk onlara da yine indirimli kodu kullanabilmek suretiyle gönderimi sağlamak da mümkün. 

Ben de bu sayede Artvin’deki bir okula A4 kağıtları ilettim ilk kez! Ve dün, onların kargolarına kavuştuklarını öğrenen fotoğrafı da alınca pek mutlu oldum. Hiç tanımadığım görmediğim ismini bile bilmediğim çocuklara, küçücük de olsa yardım edebilmiş olmak o kadar güzel bir his ki size anlatamam. 

Bu tarz yardımlaşmaları hep başka ülkelerde görüp çok hayıflanırdım neden bizim memlekettekilerde hiç ihtiyaç yokmuşçasına böyle şeyler yapılmaz diye. Şimdi bu sayede olabildiğini görmek sonuçlarıyla mutlu olmak çok sevindiriyor beni. 

Sonuç olarak, bu vesileyle size de buraya bir not düşmek; belki bir silgi, bir kalem, bir defter, bir futbol topu ile küçük dostlarımızı, o çok uzak köydeki (çocukluğumuzdaki şarkı gibi gitmesek de görmesek de orada bir köy var uzakta dediğimiz köylerdeki, şehirlerdeki) minik dostlarımızı mutlu etmek artık bir tık uzağımızda resmen.. kelimenin tam anlamıyla! www.birsilgibirkalem.org

 

Comments